Hans Schultz
Podcastgasten
Monique Tekstra-van Lochem
Podcastgasten
09/17/2023
0 min
0

Hans Schultz | Leven en wonen in Rusland en Centraal Azie

09/17/2023
0 min
0

Rusland en Centraal Azië. Voor mij relatief onbekende gebieden. 

Hans Schultz woont en werkt al ruim 30 jaar in Rusland en de omliggende landen. In  aflevering 1 van de Antropodcast vertelt hij hoe het voor hem was om als Nederlander, samen met zijn Russische vrouw in Rusland te komen wonen. 

Tegen welke verschillen liep hij aan en wat zijn overeenkomsten? En waar komt hij mee weg als Nederlander? Welke grappige gebruiken zijn er? En wat moeten wij nou écht weten over de Russen en de Centraal Aziaten om ze nog beter te kunnen begrijpen en ons beter met hen te kunnen verbinden?

Hans vertelt dat we moeten weten dat de gemiddelde Rus weinig vertrouwen heeft in de overheid. En dat dat wat wij als corruptie zien, in Rusland en Centraal Azië, simpelweg manieren zijn die ervoor zorgen dat iets gebeurt. 

Ook vertelt hij dat hij als Nederlander vaak erg direct is, in tegenstelling tot zijn Russische collega's. Toch wordt dat van hem geaccepteerd, omdat hij nu eenmaal die Nederlander is.


Ken of ben jij een leuke gast voor de #Antropodcast? Iemand die graag iets wil vertellen over diens geloof of cultuur, een bijzonder ritueel of ceremonie of bijvoorbeeld een levenswijze heeft waarover vooroordelen bestaan? Stuur een berichtje naar monique@antropomo.nl of stuur een DM via instagram  @Antropomo  Ik ontmoet je graag!


Reacties
Categorieën